LisserNieuws/ De Hillegommer 1 jaar

‘Wij koesteren onze lezers’

Het Lisser Nieuws en de Hillegommer bestaan al weer één jaar. ‘Niet zo lang als je kijkt naar onze 90-jarige krantengeschiedenis’, licht Teuntje van Delft, hoofdredacteur van Uitgeverij Verhagen, enthousiast toe. ‘Echter wel een belangrijk jaar. De Bollenstreek profileert zich steeds meer en deze edities zijn een prachtige aanvulling op onze berichtgeving en ons verspreidingsgebied. In een terugtrekkende economische periode hebben wij ons verzekerd van een breed lezerspubliek, gezien de vele positieve reacties die wij dagelijks binnenkrijgen'.

Onze redactie zit bovenop het nieuws. Wij zijn lokaal sterk betrokken en actief aanwezig. Of het nu gaat over plaatselijke politiek of bijzondere gebeurtenissen rond ‘gewone’ mensen uit de buurt. ‘Wij willen wekelijks een krant te maken, die zo breed mogelijk bericht over alles wat zich in de gemeentes afspeelt’, licht de hoofdredacteur voortvarend toe. ‘Een krant vol (politiek) nieuws, actualiteit, kunst, sport en ruimte voor verdieping. Daarnaast willen wij  nog meer met onze lezers samenwerken en hen de mogelijkheid bieden nieuws, wetenswaardigheden of verenigingsnieuws aan onze redactie door te geven’.

Vaste kern
Wij zijn blij dat het Lisser Nieuws en De Hillegommer zijn ingeburgerd. ‘Wij willen dat  graag zo houden en uitbouwen’, reageert Van Delft. ‘Dirk Bouman, directeur van Uitgeverij Verhagen, zet daar volledig met onze hele organisatie op in. Wij werken met een professioneel team mensen. Onze commercie en redactie hebben hun eigen verantwoordelijkheden en weten advertenties en nieuws uitstekend te scheiden. Zij weten elkaar ook te vinden als het gaat om ondernemersbelangen, jubilea, kampioenschappen of andere belangrijke activiteiten. Onze redacteuren vormen met fotografen en correspondenten een vaste kern. Zij kennen onze lezers, spreken de taal van het dorp en voorzien onze kranten als geen ander van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Zij zijn de oren en ogen van onze krant.'

Betrokken, betrouwbaar, lokaal
De kranten van Uitgeverij Verhagen dringen door tot in de samenleving van de dorpen in de Duin- en Bollenstreek. ‘Wij vinden dat iedere gemeente zijn eigen nieuws verdient’, legt Van Delft uit. ‘Onze redacties zijn de luis in de pels en willen de inwoners aanspreken met een krant die speciaal voor hen is geschreven. Onze kranten hebben een grote betrokkenheid met de samenleving, niet voor niets is ons credo “lokaal, betrokken en betrouwbaar"'. Van Hillegom tot Wassenaar en van Noordwijk tot Leiderdorp, voorzien wij de gehele Duin- en Bollenstreek van lokaal nieuws. Door die lokale focus behalen wij een zeer hoge leesdichtheid. Voor diverse uitgaven is zelfs een percentage van tussen de 85-95% gemeten. Onze kranten worden gratis huis-aan-huis verspreid, zijn online te lezen en bovendien gratis af te halen. Heeft u nieuws te melden of een andere gebeurtenis: wij kijken uit naar uw reactie. U kunt  een e-mail sturen aan redactie@lissernieuws.nl of redactie@dehillegommer.nl.